, 2023/5/10

Miután kiválasztottad a legjobb webtárhely-csomagot, még mindig úgy érezheted, hogy a weboldaladnak biztonságosabbnak kell lennie. Számos tényező, például a rossz adminisztrációs felület és a bővítmények megnyitják webhelyét a különböző fenyegetések előtt. A gyenge webhelybiztonság vagy annak hiánya esetén a kiberbűnözők könnyen juttathatnak spameket a webhelyére, károsíthatják webhelye hírnevét, vagy a webhelyén található sebezhetőségeken keresztül ellophatják a látogatók bizalmas adatait.

Top 10  Webhelybiztonsági eszközök

A webhely biztonsága komoly dolog. Senki sem szereti, ha weboldalát feltörik, és senki sem szeretné, ha személyes adatait ellopnák. Bár van néhány egyszerű dolog, amit megtehet, ami javítja webhelye biztonságát, nem lehet garantálni, hogy az mindig 100%-os biztonságban legyen minden támadástól. A hacker statisztikák szerint az adatbetörések száma 273%-kal nőtt, ami eléggé aggasztó. Azonban számos olyan eszköz létezik, amelynek célja, hogy segítsen megvédeni weboldaladat a spam-támadásoktól vagy a rosszindulatú szándéktól - sok közülük ingyenes!

A webhelybiztonsági szoftver olyan szoftver, amely megvédi webhelyedet a külső és belső fenyegetésektől. Egy weboldalt sokféle ember és szervezet feltörhet, ezért elengedhetetlen, hogy robusztus biztonsági rendszerrel rendelkezz. Íme a webhelybiztonsági szoftverek három fő típusa:

Tűzfalak

A tűzfalak az egyik legfontosabb eszköz a webhely támadások elleni védelmében. A tűzfal olyan szoftver, amely a forrás IP-cím vagy portszám alapján korlátozza a számítógépes rendszerhez vagy hálózathoz való hozzáférést. A tűzfalakat a jogosulatlan hozzáférés megakadályozására, a forgalom módosítására vagy bizonyos típusú forgalom blokkolására használják.

Vírusirtó

A vírusirtó szoftverek célja a vírusok azonosítása és eltávolítása a számítógépről. Nem védi meg azonban más típusú rosszindulatú kódoktól, például férgektől, trójai programoktól és kémprogramoktól.

Antimalware

Az antimalware szoftverek célja, hogy felismerje és néha eltávolítsa azokat a rosszindulatú szoftvereket, amelyeket a vírusirtó szoftverek esetleg kihagytak. A malware-ellenes eszközök egyik típusa az úgynevezett kémprogram-ellenes eszköz, amely megtalálja és eltávolítja a számítógépen lévő kémprogramokat. Egy másik típusú antimalware eszköz az úgynevezett anti-rootkit eszköz, amely megtalálja és eltávolítja a rootkiteket - rosszindulatú programokat, amelyek legitim operációs rendszerfájloknak álcázzák magukat, így a hagyományos vírusirtó programok nem észlelik őket.

PRO TIPP Milyen eszközt használhat a biztonságos hely azonosítására? A 3 legjobb eszköz a biztonságos hely azonosítására a következő: WPScan, Mozilla Observatory és Detectify. A 10 legjobb webhelybiztonsági eszköz 2023 A webhely biztonsága az egyik legfontosabb tényező, amelyet figyelembe kell vennie webhelye létrehozásakor. Nem csak arról van szó, hogy megvédje weboldalát a hackerektől, hanem arról is, hogy gondoskodjon a felhasználók adatainak védelméről. Az alábbiakban bemutatjuk a 10 legjobb webhelybiztonsági eszközt, amelyek segíthetnek webhelye védelmében. Acronis - All-in-One kibervédelem

A weboldal biztonsága az egyik legfontosabb tényező, amelyet figyelembe kell venned, amikor a weboldaladat építed. Nem csak arról van szó, hogy megvédd weboldaladat a hackerektől, hanem arról is, hogy gondoskodj a felhasználóid adatainak védelméről.

All-in-One kibervédelem

Az Acronis Cyber Protection vállalati szintű védelmet nyújt magánszemélyek és vállalkozások számára egyaránt. Az Acronis az iparági átlagnál 10x jobb proaktív fenyegetésvédelemmel rendelkező vírusirtó szoftvert, adatmentést az adatok védelme érdekében, zsarolóvírus elleni védelmet, amely képes a fertőzött eszközökről származó fájlok biztonsági mentésére, hatékony zsarolóvírus visszafejtő funkciót támadás esetén, valamint egy könnyen használható kezelési konzolt az összes termék vezérléséhez. Ez a weboldal kiberbiztonsági szoftver valóban az egyetlen olyan mindent egyben megoldás, amely védi az üzletet, az adatokat és a végpontokat. Könnyen használható, és integrálja a biztonsági mentést a rosszindulatú programok elleni védelemmel, a fenyegetések észlelésével és a válaszadással - mindezt egyetlen konzolról.

Főbb jellemzők

Biztonsági mentés és helyreállítás

Folyamatos biztonsági mentés

Adatmigráció

Adatvisszaállítás

Katasztrófa utáni helyreállítás

Titkosítás

Távfelügyelet és -kezelés

Biztonságos adattárolás Előnyök Kétfaktoros hitelesítés Fájlok verzióellenőrzése Adattitkosítás Könnyű használat

EaseUS - Data Recovery Wizard

Az elveszett adatok helyreállítása kihívást jelentő feladat. Az EaseUS Data Recovery Wizard azonban ezt a folyamatot könnyeddé teszi, mivel rendkívül megbízható adat-visszaállítási megoldásokat kínál egyetlen kattintással.

Az EaseUS Data Recovery Wizard egy olyan adat-visszaállító szoftver, amellyel a merevlemezekről vagy adathordozókról véletlen törlés, formázás, vírustámadás vagy más ismeretlen okok miatt visszanyerhetők a fájlok. Emellett képes az elveszett partíciók helyreállítására és a törött Windows rendszerfájlok javítására is.

Főbb jellemzők Adatok helyreállítása E-mail helyreállítás Partíció helyreállítása Merevlemezek klónozása Partíciókezelő Biztonsági mentés funkció Adatátvitel PC-k között Előnyök 30 napos pénzvisszafizetési garancia Könnyű használat Gyors teljesítmény Megbízható szolgáltatás Hátrányok Megbízhatatlan ügyfélszolgálat Egyes fájlok nem állíthatók helyre.

Avira - Ingyenes weboldal biztonsági eszköz

Szeretnéd megóvni eszközeidet a vírusoktól? Az Avira Free Security egy ingyenes vírusirtó szoftver, amely segít megvédeni számítógépét, Mac, Android vagy iOS készülékét mindenféle fenyegetéstől. Az Avira Free Security egy átfogó vírusvédelmi megoldás, amely megvédi számítógépét a vírusoktól és más online fenyegetésektől - mindezt ingyenesen. A szoftver tartalmaz egy internetbiztonsági modult is, amely a gyanús webhelyek blokkolásával és a hackerek személyes adatokhoz való hozzáférésének megakadályozásával védi az Ön magánéletét. Emellett egy e-mail titkosító eszközt is kínál, amely titkosítja az összes üzenetét, hogy megvédje azokat azoktól, akik megpróbálnak belekukkantani az online tevékenységeibe.

Főbb jellemzők Teljes biztonsági vizsgálat Szemét eltávolító Szkennelési konfigurátor Jelszókezelő Ingyenes VPN Nyomkövetők eltávolítója Előnyök Elérhető iOS eszközökre Elérhető Windowsra Ingyenes verziót kínál Beleértve VPN-t Intuitív kezelőfelület Megfizethető tervek Hátrányok Lassú teljes vizsgálat Korlátozott ingyenes verzió.

Passware - A legjobb jelszó-visszaállító eszköz

A Passware egy hatékony törvényszéki eszközkészlet, amely segít áttörni a jelszó titkosítását és az adatvédelmet. A Passware segítségével gyorsan helyreállíthatja elveszett vagy elfelejtett jelszavait több mint 340 népszerű fájltípushoz. Ez a szoftver lehetővé teszi, hogy több száz népszerű fájlformátum jelszavait állítsa vissza, beleértve a Microsoft Office dokumentumokat, e-mail archívumokat, PDF-eket, multimédia fájlokat és adatbázis biztonsági mentéseket.

Főbb jellemzők Jelszó-visszaállítás több mint 340 fájltípushoz Teljes lemezes dekódolás Élő memóriaelemzés Hardveres gyorsítás Batch mód Intelligens észlelés Automatikus frissítések FDE dekódolása Előnyök Ingyenes próbaverzió elérhető Könnyen használható Könnyen észleli a titkosított fájlokat a lemezen Több mint 340 fájltípus dekódolására képes Hátrányok Elavult dizájn Árazás Korlátozott funkciók az olcsóbb opciókban Mac csak a drága csomagban támogatott.

By Click Downloader - YouTube letöltő

Szeretnél biztonságosan letölteni videókat a YouTube-ról és más videómegosztó oldalakról? A By Click Downloader egy olyan platform, amely lehetővé teszi, hogy videókat töltsön le a YouTube-ról, a Facebookról és több mint 40 másik weboldalról. A videókat különböző formátumokba, például MP3, MP4 vagy AVI formátumba is konvertálhatja. A felhasználóbarát kezelőfelületének köszönhetően mindenki számára könnyen használható.

Főbb jellemzők Videók letöltése több mint 40 videómegosztó platformról Teljes YouTube lejátszási listák letöltése Videók letöltése 720p, 1080p, 4K és 8K felbontásban Videók konvertálása MP3, MP4, AVI, FLV, WMV, 3GP, WEBM, MKV, WAV, AAC és M4A formátumba Konvertálása MP3, MP4, AVI, FLV, WMV, 3GP, WEBM, MKV, WAV, AAC és M4A formátumba A letöltések követése Előnyök Többféle formátum, például MP3, MP4, AVI és HD támogatása Egy kattintással történő letöltési mód Több letöltés Gyors letöltési idők Privát Facebook videók letöltése Hátrányok Lehetnek hibák Gyenge ügyfélszolgálat.

Tenable.io - Sebezhetőség-kezelő eszköz

A kiberkockázatokat betekintéssé alakíthatja. A Tenable integrálható a meglévő eszközeivel, hogy a kiberkockázatokat használható információkká alakítsa, valós időben észlelje a kritikus sebezhetőségeket, és rangsorolja a helyreállítási erőfeszítéseket. A Tenable.io átfogó sebezhetőség-kezeléssel és megfelelőségi jelentéssel segít megismerni a legkritikusabb sebezhetőségeket, cselekvési terveket készíteni azok orvoslására, nyomon követni az előrehaladást és mérni az erőfeszítések eredményeit. Főbb jellemzők

Külső támadási felület kezelése Több mint 72 ezer sebezhetőség lefedettsége CMDB integrációk A támadási felület egységes láthatósága Gyors incidensreakció Előnyök Ingyenes próbaverzió Ingyenes próbaverzió Hatékony sebezhetőségi vizsgálat Könnyű telepítés Konfigurációs lehetőségek Konfigurációs lehetőségek Megújítási folyamat Erőforrás-felhasználás.

AtlasVPN - A legjobb Freemium VPN

Szeretnéd megvédeni a magánéletedet online? Az Atlas VPN egy Freemium VPN szolgáltatás, amely segít megőrizni az adatai biztonságát online böngészés közben. A prémium csomag korlátlan sávszélességet, dedikált szervereket több mint 30 helyen a világon, titkosítási támogatást és 24/7 ügyfélszolgálatot is tartalmaz.

Főbb jellemzők

Egyszerre több IP-címről is elérheti az internetet Rosszindulatú programok blokkolása WireGuard protokoll Tracker blokkoló Split tunneling Több rotáló VPN-helyszín Adatbetörés figyelése Private DNS Network kill switch Zökkenőmentes streaming Weboldalak és alkalmazások blokkolásának feloldása Előnyök Freemium verzió Gyors böngészés Könnyen beállítható No-logs policy 700 szerver hálózat Kiváló ügyfélszolgálat Hátrányok Gyenge alkalmazás felhasználói élmény Állandó adatgyűjtési kísérletek Kisebb hibák a felhasználók által jelentett hibákról.

SSL - Megfizethető SSL tanúsítványok

Aggódik az online böngészés biztonsága miatt? Védje magát és adatait a hackerektől SSL titkosítással az összes böngészőjében! Az SSL-tanúsítvány megvásárlása biztosítja, hogy webhelye kapcsolata titkosított legyen, és minden, a webhelyén keresztül gyűjtött adat védve legyen, így a kiberbűnözők számára szinte lehetetlenné válik a hozzáférés. Az SSLs.com egy olyan platform, amely az Ön igényeihez igazított, megfizethető SSL-tanúsítványok széles választékát értékesíti.

Főbb jellemzők

Domain-érvényesítés Alapvető HTTPS Comodo SSL Szervezet-érvényesítés Cégnév az SSL-ben Erős SHA-2 és 2048 bites titkosítás Előnyök Könnyen érthető telepítési útmutatók Nagyszerű felhasználói élmény Megfizethető árképzés Kiváló ügyfélszolgálat Ingyenes próbaverzió Nagyszerű felhasználói értékelések Hátrányok Hosszú várakozási idő az ügyfélszolgálat válaszára.

Domain.com

A Domain.com nem csak egy domain név regisztrátor. Ez egy olyan hely, ahol domaineket, webtárhelyeket és egyéb szolgáltatásokat vásárolhat. A Domain.com domain kiterjesztések széles választékát kínálja, valamint hasznos tanácsokat és támogatást szakemberektől. Ha online áruházat szeretne létrehozni, blogot indítani vagy weboldalt építeni, a Domain.com a megfelelő hely a kezdéshez.

Fő jellemzők Domain név regisztráció Domain átvitel Domain lejárati védelem Domain adatvédelem + védelem Webépítő Webtárhely webtárhely online áruház építő WordPress tárhely SSL tanúsítványok SideLock biztonság Előnyök Megfizethető árak Választható domain adatvédelem + védelem Több tárhelycsomag eCommerce tárhelycsomagok Ingyenes SSL tanúsítvány Hátrányok Extra költségek Nincs viszonteladói opció Nincs havi csomag opció.

NordVPN - A legjobb biztonsági eszköz távmunkához

A távmunka során fontos, hogy a vállalatok biztonságos virtuális környezetet hozzanak létre minden alkalmazottjuk számára. Itt jön a képbe a NordVPN. Virtuális magánhálózat (VPN) szolgáltatóként a NordVPN titkosított csatornát biztosít a fájlok, személyes információk vagy érzékeny adatok védelmére a nem biztonságos nyilvános Wi-Fi hálózatoktól.

Főbb jellemzők

Biztonságos internet - adatai magánjellegűek és biztonságosak Gyors sebesség - nem fogja lelassítani a munkarendjét Több ezer VPN-hálózat - több mint 60 országban választhat biztonságos hálózatot Dedikált és maszkolt IP - megakadályozza, hogy mások nyomon kövessék tevékenységét Előnyök A földrajzi blokkok megkerülése és az országspecifikus oldalak elérése Segít a sávszélesség korlátozásában Védi az adatokat és az online adatvédelmet Hátrányok Sok szoftverfrissítés.

A legjobb webhelybiztonsági gyakorlatok 2023-ban

A weboldal biztonsága minden weboldal sikerének kritikus eleme. Ha webhelyed feltörik vagy támadásnak van kitéve, látogatókat és bevételt veszíthetsz. Az alábbi webhelybiztonsági legjobb gyakorlatok segítenek abban, hogy webhelyed biztonságban legyen a hackerektől és más fenyegetésektől.

Használd a HTTPS-t mindenhol

A HTTPS a HTTP biztonságos változata, amely titkosítja a böngésző és a webkiszolgáló közötti kapcsolatot. A legtöbb modern böngésző automatikusan használod a HTTPS protokollt, ha észleled, hogy a megnyitott oldal ezt a protokollt használja, de fontos megjegyezni, hogy még nem minden oldal használja a HTTPS protokollt. Minden oldalt úgy kell beállítani, hogy alapértelmezés szerint a HTTPS-t használja.

Tartsd naprakészen az összes szoftvert

Fontos, hogy webszervered és annak összetevői naprakészek legyenek a legújabb biztonsági javításokkal. A hackerek gyakran veszik célba az elavult rendszereket, mert azokba könnyebb betörni. Arról is meg kell bizonyosodnod, hogy a népszerű szoftverek, például a WordPress legújabb verzióit használod. Ezeket a szoftvercsomagokat a hackerek gyakran veszik célba, mivel olyan sebezhetőségeket tartalmaznak, amelyeket ki lehet használni.

Használj mindenhol erős jelszavakat

Az erős jelszavak nem csak a weboldalak biztonságának elengedhetetlen részét képezik, hanem a digitális életed védelmében is jó gyakorlatnak számítanak. A jelszavaknak legalább nyolc karakter hosszúnak kell lenniük, nagy- és kisbetűket, valamint számokat és szimbólumokat is tartalmazniuk kell. Ne használj olyan nyilvánvaló adatokat, mint a születési dátum vagy a telefonszám, mert ezeket könnyen kitalálhatja valaki, aki elég jól ismer téged ahhoz, hogy kitaláljon néhány személyes adatot az életedről. Ha segítségre van szükséged, hogy kitaláld, mennyire erős a jelszavad, próbáld ki egy olyan webhelyen, mint a How Strong Is My Password (Milyen erős a jelszavam).

VPN használata

A virtuális magánhálózat (VPN) egy szoftveralapú magánhálózat, amely nyilvános hálózatokat, például az internetet használja távoli helyek vagy felhasználók összekapcsolására. A VPN lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy adatokat küldjenek és fogadjanak, miközben az adatvédelem az alagút protokollok és titkosítási technikák segítségével megmarad. Sok vállalkozás használja a VPN-t távoli irodák összekapcsolására, de arra is tökéletesen alkalmas, hogy a személyes eszközeit is megvédje, amikor azok nyilvános Wi-Fi hotspotokhoz csatlakoznak. Ha aggódik amiatt, hogy rosszindulatú hackerek a kávézókban, repülőtereken vagy szállodákban veszélyeztethetik az adatait, akkor a VPN használata nagyszerű módja az adatok védelmének.