, 2023/5/2

Ha nemrégiben vásároltál asztali számítógépet vagy laptopot, érdemes megfontolnod, hogy perifériákkal bővítsd otthoni irodai beállításaidat, játékfelszerelésedet vagy üzleti munkaterületedet. A perifériák, más néven kiegészítő eszközök, kibővített funkciókkal növelik a számítógép képességeit.

Mely számítógépes perifériák jelentik a legjobb befektetést

Például lehet, hogy a számítógép nem rendelkezik olyan hangrendszerrel, mint amilyet reméltél, de egy külső hangszóró hozzáadásával felerősítheted kedvenc lejátszási listádat, és elérheted a kívánt hangminőséget. De ezzel még nincs vége. Nagyon sok periféria közül választhatsz, amelyekkel más eszközökhöz csatlakozhatsz, javíthatod a látásmódodat, jobb hangzást hozhatsz létre, és rengeteg más fejlesztést végezhetsz a szokásos PC-beállításokon. Honnan tudod tehát, hogy melyiket érdemes a nehezen megkeresett dollárodat a legjobban elkölteni?

Mik azok a számítógépes perifériák?

A számítógép-periféria alapvető definíciója egy olyan hardveres bemeneti vagy kimeneti eszköz, amely bővíti a számítógép funkcionalitását. Azért nevezik őket "perifériáknak", mert nem szerves részei a számítógép fő funkcióinak, egyszerűen csak kiegészítik a funkciókat.

Melyek a leggyakoribb számítógépes perifériák?

Háromféle perifériát különböztetünk meg: bemeneti, beviteli/kimeneti és kimeneti eszközök. Néhány gyakori számítógépes perifériához tartoznak a billentyűzetek, egerek, táblagépes tollak, joystickok, szkennerek, monitorok, hangszórók, nyomtatók, külső merevlemezek és médiakártya-olvasók. Bár ezek a leggyakoribb perifériák, amelyekkel a piacon találkozhat, ez a lista nem teljes. A legfontosabb tanulság az, hogy egy eszköz akkor tekinthető perifériának, ha információt visz be a számítógépbe, kimenetet fogad a számítógéptől, vagy mindkettőt teszi. Vannak belső perifériák is, mint például a CD-ROM-meghajtó vagy a belső modem.

Melyek a leghasznosabb számítógépes perifériák az otthoni számítógépezéshez?

Miközben megtervezed otthoni irodádat, talán rájössz, hogy számítógéped beállítását néhány stratégiai számítógépes kiegészítővel javíthatnád. Akár asztali számítógéped van, akár laptopod, ezek azok a perifériák, amelyeket érdemes beépítened, hogy feljavítsd a következő Netflix-zabálást vagy az otthonról dolgozó napodat.

1. KIJELZŐK

A hangszórók az egyik leghasznosabb periféria, amelyet hozzáadhatsz otthoni irodádhoz, hogy magával ragadóbb hallási élményt teremts, miközben dolgozol vagy filmeket nézel a számítógépeden.

Bővítsed hangrendszeredet az olyan hangszórókkal, mint a Bose Companion 2 Series III multimédiás hangszórórendszer otthoni munkaterületedhez való hozzáadásával. Kristálytiszta hangzást élvezhetsz a távoli kollégákkal tartott videokonferenciákhoz, vagy streamelheted kedvenc műsorodat. Ez a tökéletes kiegészítő, amely emeli a számítógépes élményt, akár zenét hallgatsz, akár egy filmklasszikus drámai zenéjét élvezed, akár videót szerkesztesz.

A nagyszerű hangzás nem mindig az első funkció, amelyet PC-vásárláskor keresel, de egy olyan külső eszközzel, mint egy finomhangolt hangszóró, hódolhatsz audiofil törekvéseidnek.

2. WEBCAM

Ha rendszeresen Skype-oolk szeretteiddel vagy munkahelyi csapatoddal, érdemes megfontolnod, hogy otthoni irodádat egy olyan webkamerával egészítsd ki, mint a HP 325 FHD Webcam for business. Az olyan funkcióknak köszönhetően, mint az automatikus fókusz és az 1920 x 1080 képpontos videofelbontás, tökéletes részletességgel láthatja barátait és családtagjait. Mondj búcsút a képernyő késleltetésének és a dadogásnak a másodpercenként 30 képkocka sebességű, lenyűgöző képkocka sebességgel. Ráadásul a 3 éves garancia teljes nyugalmat biztosít, ha bármi baj történne.

Az SMS-ezés és a telefonálás nem ugyanaz, mint a személyes beszélgetés, segít megteremteni a személyes kapcsolatot, még akkor is, ha világok távol vannak egymástól. Tehát, ha szeretnél egy extra elemet hozzáadni otthoni számítógépedhez, ez a webkamera-modell kompatibilis a laptopokkal, CRT (katódsugárcsöves) monitorokkal és LCD-képernyőkkel.

3. VEZETÉK NÉLKÜLI BILLENTYŰZET ÉS EGÉRKÉSZLET

Ha otthon fő számítástechnikai eszközként laptopot használsz, akkor már ismered a számtalan előnyt, amelyet a modern felhasználók számára nyújtanak. Ezek a gépek hihetetlenül hordozhatóak, és bárhová készen állnak. Alacsony profilú kialakításuknak köszönhetően könnyen becsúsznak egy hátizsákba vagy táskába, így könnyedén utazhatsz velük. A laptopok emellett könnyűek, és nagyszerű eszközök azok számára, akik inkább a helyi kávézóban, könyvtárban vagy más, otthonon kívüli helyen végzik a munkájukat.

A laptopok minden olyan helyet szórakoztatóbbá vagy produktívabbá tesznek, ahol van WiFi-kapcsolat. A laptopok egyik legnagyobb hátránya azonban, hogy gyakran nincs teljes méretű billentyűzetük, és a kurzormozgatáshoz csak egy trackpadra korlátozódnak. Bár ez egyes felhasználók számára működhet, egy egér és egy hagyományos billentyűzet segítségével gyorsabban végezhet a munkájával anélkül, hogy a trackpad kizárólagos használatával görcsösnek és lassúnak érezné magát.

Lépj be a HP 235 vezeték nélküli egér és billentyűzet kombinációba.

Ez a két eszköz hároméves akkumulátor-üzemidővel büszkélkedhet, így zavartalan teljesítményre lehet számítani, akár egy dokumentumot gépelsz, akár kedvenc sorozatod utolsó évadának érzelmekre készülsz. A beállítás egyszerű és kényelmes. Az egyetlen telepítés, ami szükséges, az a kis egységesítő, vezeték nélküli vevőegység USB-portjába történő behelyezése. Ha a kényelem miatt aggódsz, ezeket a félelmeket eloszlathatod. A Logitech billentyűzet Incurve billentyűkkel és párnázott tenyértámasszal rendelkezik az ergonomikus, természetes számítástechnika érdekében, amely segít semleges helyzetben tartani a csuklót és a karokat, ami elengedhetetlen része az ismétlődő megterheléses sérülések elkerülésének a munkahelyen vagy otthon.

Gyorsaságra van szükséged? A villámgyors görgetésnek köszönhetően gyorsan eljuthatsz oda, ahová menni szeretnél. Nagyíthatsz a hosszú dokumentumokban, vagy használhatod a precíz, kattintásról kattintásra történő görgetés funkciót a listák, képek és diák között való navigáláshoz. A 2,4 GHz-es vezeték nélküli kapcsolat titkosított, biztonságos vezeték nélküli technológiát biztosít a megbízható, szinte késleltetési idő nélküli kapcsolathoz.

Az LCD műszerfal tájékoztat az akkumulátor állapotáról, így soha nem érhet felkészületlenül. Ez a billentyűzet lehetővé teszi, hogy hatékony gépíró legyél, aki készen áll mindenre, ami az utadba kerül. Az otthoni kényelem? Mindig javíthatók olyan technológiával, amely te és a családod leköti, szórakoztatja és produktívvá teszi őket.

Melyek a legjobb pc perifériák játékhoz?

Ha szeretnéd magasabb szintre emelni a játékfelszerelésedet, rengeteg kiegészítő eszközzel bővítheted a fő gaming PC-det, hogy a legtöbbet hozhasd ki a játékból. Fedezzünk fel néhányat abból, hogy a megfelelő számítógépes perifériákkal milyen módon adhatsz további szórakoztató, minőségi és gyorsasági rétegeket a PC-s harci állomásodhoz.

4. JÁTÉKOS BILLENTYŰZET

Egy játékos csak annyira jó, amennyire a képességei, de a felszerelése is számít. Ha készen állsz arra, hogy precizitásod és pontosságod néhány hasznos perifériával párosuljon és kiegészüljön, akkor állj készenlétben. A játékbillentyűzetek elengedhetetlenek a sikeredhez, és ha a jelenlegi billentyűzeted egyszerűen nem felel meg a követelményeknek, az pontatlan lövéseket és kevésbé pontos célzást eredményezhet. Emeld a tétet a HP OMEN Sequencer billentyűzettel, ez a tökéletes kiegészítő minden komoly játékos számára.

Az optikai-mechanikus kék kapcsolók őrületesen gyors reakcióidőt biztosítanak: 0,2 milliszekundum. Ez tízszer gyorsabb, mint a hagyományos mechanikus kapcsolók. De amellett, hogy gyors, nem is fog egyhamar elszállni. Ez az eszköz hetvenmillió kattintás élettartamával rendelkezik, így tudhatod, hogy megbízható lesz, és segít neked helytállni a virtuális világodban felvett bármilyen ellenséggel való küzdelemben.

Ezenkívül minden egyes egyedileg háttérvilágított billentyű akár 16,8 millió RGB színnel is testre szabható a HP OMEN Command Centerben. Elvégre a játékfelszerelésednek a személyes esztétikádat kell tükröznie, nem pedig a gyári alapbeállításokat. Játék közben a másodperc minden töredéke számít. Ez a billentyűzet segít kihasználni ezeket a kis időszeleteket, hogy könnyedén megmenthesd a hercegnőt, legyőzd a sárkányt vagy teljesítsd a mellékküldetést.

5. FEJHANGOK

Játékosként sokat számít a kiváló hangzás. Szükséged van arra, hogy halld a hátad mögé lopakodó ellenségeket egy alattomos támadáshoz, vagy a hangulatos zene enyhe változását, amely egy új kihívást vagy feladatot jelez. Az OMEN Blast Headset remek választás, ha olyan fejhallgatót szeretnél, amely többdimenziós hangzással büszkélkedhet, és a kialakítás nem fukarkodik a kényelemmel. Ha rendszeresen részt veszel hosszú játékülésekben, akkor tudod, hogy a kényelem óriási prioritássá válik. Ezekkel a fejhallgatókkal élvezheti a könnyű érzést, így zavartalanul és állandó átállítás nélkül végigjátszhatja a játékot.

Melyek a leghasznosabb számítógépes perifériák az üzleti életben?

Elfoglalt szakemberként a legjobb technológiára van szükséged ahhoz, hogy átvészeld a munkanapjaidat. Csak annyira vagy jó, amennyire a feladatod elvégzéséhez szükséges eszközökkel rendelkezel. A számodra legjobb számítógép-perifériák a munkád követelményeitől függenek.

Ha például a grafikai tervezés területén dolgozol, akkor olyan kiegészítőkre kell összpontosítanod, amelyek javítják a kreatív projektek finomhangolásának képességét. Ha pedig vállalkozó vagy, akkor olyan külső eszközökre van szükséged, amelyek segítenek abban, hogy 9-től 5-ig tartó munkád során is koncentrált és produktív maradj.

Akár művész, akár mérnök vagy más típusú ipari szakember vagy, rendelkezésre állnak olyan perifériák, amelyek túlmutatnak a számítógép alapvető korlátain, így élvezheted az áramvonalas munkafolyamatot.

6. KÜLSŐ MONITOR

Ha általában csak egy üzleti laptopra támaszkodsz, hogy átvészeld a napodat, érdemes megfontolnod, hogy egy kiegészítő eszközzel, például egy második monitorral egészítsd ki a munkafelszerelésedet. A HP P22h G4 FHD monitorral kibővítheted a lehetőségeidet azzal kapcsolatban, hogy mit tudsz elérni, akár üzleteket zársz le, akár érdeklődőknek tartasz bemutatót.

Az olyan hasznos funkciókkal, mint a tükröződésmentes képernyő, magabiztosan dolgozhatsz, még fényes megvilágítású irodákban is. Ráadásul minden olyan kezelőszervet tartalmaz, amire csak szükséged lehet, hogy képernyődet pontosan a saját preferenciáidhoz igazítsd. A képernyőn található vezérlőelemek közé tartozik a fényerő, a kontraszt, a színszabályozás, a bemenetvezérlés, a képvezérlés, a tápellátás, a menü, a kezelés, a nyelv, az információ, a kilépés és az ok. Emellett a kijelzőt -5 foktól +22 fokig döntheti, ± 45 fokban elforgathatja, és élvezheti a 90 fokos pivot elforgatást. Ez azt jelenti, hogy mindig a lehető legjobb kilátást kapod anélkül, hogy a nyakadat vagy a karodat megerőltetnéd a munka elvégzéséhez.

7. GRAFIKUS TÁBLAGÉP

Ha a grafikai tervezés területén dolgozol, nem becsülheted alá a nagyszerű grafikai tervezőeszközök iránti igényedet. A HP Tablet 11-be0097nr, 11" az új jobb (vagy bal) kezes embere. Tartalmaz egy Wacom grip tollat, egy tolltartót 10 csere tollhegyvel és egy tollhegy eltávolító szerszámot. Ráadásul egy 6,6 láb hosszú kábelt is tartalmaz, így teljes szabadságot élvezhet, hogy korlátok nélkül dolgozhasson úgy, ahogyan szeretne.

Ez a táblagépet alulról felfelé tervezték, hogy segítsen életet lehelni minden kreatív projektedbe, így tökéletes megoldás az ötletek felvázolásához vagy egy részletes projekt finomhangolásához. Ez az innovatív eszköz egyesíti a Wacom tollképességeit a multi-touch tábla gesztusaival az intuitív érzés érdekében. Teljes pontosságot és precizitást élvezhetsz, így munkafolyamatodat soha nem akadályozhatják pontatlan vonalak vagy mozdulatok.

8. PREZENTÁLÓ EGÉR

Ha ügyfeleket vagy kollégákat kell lenyűgöznöd, fontos, hogy mindenre felkészülj. Prezentáció közben kell dolgoznod a teremben? Fektess be a HP Z3700 fekete vezeték nélküli egérbe. Ezzel az eszközzel virtuális lézerrel futtathatsz prezentációkat és irányíthatod a képernyőn megjelenő tartalmakat, vagy közvetlenül az asztalodról navigálhatsz a számítógéped alkalmazásai között.

Akár a terem elején, akár hátul ülsz, könnyedén irányíthatod a prezentációdat. Soha többé nem kell visszamennie a számítógéphez, hogy megváltoztasd a diákat. A Bluetooth-szal párosított számítógépedtől mért 30 lábnyi hatótávolság felszabadítja a mozgást és a természetes beszédet, hogy bevonja a hallgatóságot.