, 2023/5/3

A PC-s játékok mindig is lemezen érkeztek. Műanyag négyzetek vagy fényes lemezek, amelyek az asztalokon halmozódtak, megkarcolódtak, vagy rossz helyen hagyták őket, és a játékod használhatatlan lett. Megvetted a játékot egy dobozban, hazavitted, és betetted a PC lemezmeghajtójába, hogy telepítsd és játssz a játékkal.

Hogyan tölthetsz le PC-s játékokat

A lemezt is meg kellett tartania, mivel szinte minden játékhoz szükséges volt, hogy a fizikai lemez a számítógépben legyen, amikor a játékkal játszik. Bár a játékok még mindig lemezen vannak, a digitális terjesztés kényelme egyre inkább elavulttá teszi őket. Az internetkapcsolatok ugyanis már olyan gyorsak és stabilak, hogy akár fizikai adathordozó támogatása nélkül is vásárolhatsz PC-s játékot. Egyáltalán nincsenek meghajtók! A digitális terjesztés azt jelenti, hogy letöltheti a PC-s játékokat, és nem kell aggódnia amiatt, hogy a megvásárolt játékot a ragadós ujjak vagy a karcolások tönkreteszik. Íme a játékok letöltésének lépései.

1. Telepíts egy Games Launcher programot

Keresned kell egy jó hírű áruházat, ahonnan játékokat vásárolhatsz. Szerencsédre nekünk van egy. Az Epic Games Store egy digitális terjesztési platform, amely lehetővé teszi, hogy az Epic Games Launcher segítségével játékokat tölts le a számítógépedre. Az indítóprogram egy olyan program, amelyet az asztalról futtatva mindent elérhet. Ez egy csomó dolog egyben. Ez az a bolt, ahonnan megvásárolod és letöltöd a játékaidat.

Ebből a programból közvetlenül hozzáférhetsz a könyvtáradhoz, és telepíthetsz és eltávolíthatsz játékokat. Emellett egy baráti listán keresztül összekapcsolódhatsz a barátaiddal, hogy együtt játszhassatok. Először is telepítsd az Epic Games Launcher programot. Ahhoz, hogy letölthesd a játékokat, létre kell hoznod egy fiókot. Az indítóprogram több forráson keresztül is felkér a regisztrációra.

2. Fiók létrehozása

Létrehozhatsz egy Epic Games-fiókot, vagy használhatod a Google-, Facebook- és konzolfiókjaidat a regisztrációhoz.

3. Válaszd ki a letölteni kívánt játékot az áruházban

Egy aktív fiókkal és a telepített launcherrel már letölthetsz játékokat a PC-dre az Epic Games Store-ból. Vásárolhatsz játékot az áruházból, vagy hozzáadhatsz egyet a számos ingyenes cím közül a fiókodhoz.

4. Telepítsd a játékot a könyvtáradból

Ez olyan egyszerű, mint kiválasztani a játékot, és hagyni, hogy az indítóprogram letöltse azt. Ez semmivel sem bonyolultabb, mint bármely más program telepítése a számítógépeden vagy telefonodon. Valójában még soha nem volt ilyen egyszerű. Az indítóprogram egy helyen tárolja az áruházadat, a játékkönyvtáradat és a játékhoz szükséges összes eszközt. Ha egy játék a tulajdonodban van, az az indítóprogram könyvtárrészében jelenik meg.

Onnan, ha kiválasztasz egy játékot a birtokolt listából, letöltheted és telepítheted azt. A játékot annyiszor töltheted le, ahányszor csak akarod, és az indítóprogram naprakészen tartja a játékot. Ha helyet szeretne felszabadítani a merevlemezen, eltávolíthat egy játékot a könyvtár részből, hogy helyet csináljon a következő telepített játéknak. A törölt játék továbbra is megmarad a fiókjában, és a jövőben bármikor, korlátozás nélkül újra letöltheti és újratelepítheti.

5. Kezdj el játszani a letöltött játékokkal!

Kezdj el játszani! Az Epic Game Store több száz számítógépes játékcím közül választhatsz. A Far Cry 6 egy hatalmas, nyílt világú lövöldözős játék, amelyben a kutyát is megsimogathatod. A Sifu egy akció-kalandjáték, amelyet a klasszikus harcművészeti filmek ihlettek. Minden héten még ingyenes játékokat is adunk, amelyeket örökre megtarthatsz. Nincs is jobb alkalom, mint most, hogy belevágj a játékkalandba.

Top 5 oldal, ahonnan ingyenesen letölthetsz PC-s játékokat

Szeretnél kikapcsolódni, vagy csak élvezed, hogy játékkal múlatod az időt? Ha igen, akkor azt ajánljuk, hogy keress olyan oldalakat, ahonnan ingyenesen tölthetsz le PC-s játékokat.

A játékoknak számos egészségügyi előnye van. Regan Mandryk, a Saskatchewani Egyetem informatika professzora szerint a CBC-n keresztül segíthet csökkenteni a stresszt és javíthatja a mentális egészséget.

Az agyat megdolgoztató játékok, például a kirakós játékok, a sakk, a keresztrejtvények és más problémamegoldó és memóriajátékok egy 2014-es tanulmány szerint segíthetnek a felnőtteknek, hogy még idős korukban is megőrizzék gondolkodási képességeiket és kognitív sebességüket. Ha kíváncsi vagy, honnan tölthetsz le ingyen PC-s játékokat, akkor jó helyen jársz.

Íme a mi öt legjobb választásunk.

Skidrow & Reloaded

Az első a listánkon, ahol ingyenesen letölthetsz játékokat PC-re, a Skidrow & Reloaded.

Ennek a platformnak az a plusz előnye, hogy több letöltési linket is biztosít. Az oldal egy nagy játékkönyvtárnak is otthont ad, amely különböző kategóriákat fed le, mint például akciójátékok, dalos játékok, árkád játékok és szerepjátékok (RPG).

Steam

A Steam talán az egyik legelterjedtebb platform a játékok elérésére és letöltésére. A platform 2022 elején 27,9 millió egyidejű felhasználót regisztrált.

Bár sok felhasználó fizet a játékok letöltéséért a platformon, a PC-s játékokat ingyenesen is letöltheti, ha a kezdőlapon lejjebb görgetve megtalálja a "műfaj szerinti böngészés" opciót.

A játékok óceánja

Az Ocean of Games 19 játékműfaj közül választhatsz, az Ocean of Games izgalmas játékgyűjteményt kínál, amelyet ingyenesen letölthetsz.

Az oldal segít a letöltött játékokhoz tartozó gyakori sérült fájlok és hibák javításában is, és lehetővé teszi, hogy játékokat kérj a "játékkérési szekción" keresztül.

Good Old Games (GOG)

Ha a vintage indie játékok rajongója vagy, akkor ne keress tovább, mint a Good Old Games (GOG). Néhány kedvenc klasszikusod a 90-es évekből itt letölthető.

Bár a játékok egy részét meg kell vásárolni, nagy a választék az ingyenesen letölthető játékok között is. Ehhez látogasson el a GOG weboldalára. Kattints a "store" opcióra, és görgess lefelé a "browse all games"-hez. Egy olyan oldalra fogsz átirányítani, amely a platformon elérhető összes játékot tartalmazza.

ingyenes játékok letöltése PC-re

Az Itch.io egy olyan weboldal, ahonnan ingyenesen tölthetsz le PC-s játékokat. Forrás: Ichch ich.com - Az internetes oldalról a következő oldalakat találhatod meg: Oli Scarff/AFP

Itch.io

Ha a legújabb indie játékokat keresed, amelyek ingyenesen játszhatók, akkor ne keress tovább, mint az Itch.io. Számos olyan játék van, amelyet ingyenesen letölthetsz erről a platformról. Játékosok befogadó közösségével rendelkezik, akikkel a fórumain keresztül kapcsolódhatsz össze.

Ahhoz, hogy hozzáférj az ingyenes játékokhoz ezen a platformon, egyszerűen görgess lefelé a honlapon, és kattints a "játékok ár szerint" funkció alatt a bal oldalon az "ingyenes játékok" menüpontra.