, 2023/5/8

A legjobb számítógépes hangszórók kiválasztásának trükkje az, hogy olyan hangszórót találj, amely nagyszerű hangzást biztosít anélkül, hogy túl sok helyet foglalna, vagy lyukat égetne a zsebedbe. Akár hiszed, akár nem, találhatsz egy nagyszerű könyvespolc hangszórópárt - akár olyat, amelyikhez mélynyomó is tartozik - anélkül, hogy sokat költenél. Mi pedig azért vagyunk itt, hogy segítsünk megtalálni.

A legjobb számítógépes hangszórók 2023

A laptop vagy a monitor beépített hangszórói aligha megfelelőek, még a MacBook Próké sem, amelyek bevallottan elég lenyűgözőek laptop hangszórókhoz képest. Nem, ha igazán magával ragadó élményre vágysz, legyen szó játékról, zenehallgatásról vagy a legújabb szuperhősös film megtekintéséről. Bár a legjobb PC-s játékfejhallgatók vagy a legjobb fejhallgatók mellett is lehet érvelni, lesznek olyan helyzetek, amikor le akarod venni azokat a fejedről, és egy kis pihenést adni a külső fülednek.

És most, hogy sok legjobb USB-mikrofonba beépített algoritmusok minimalizálják a háttérzajokat, a számítógépes hangszórókat még akkor is használhatod, amikor másokkal csevegsz, anélkül, hogy visszhangoktól vagy visszajelzésektől kellene tartanod.

A legjobb számítógépes hangszórók 2023

Miért lehet megbízni a TechRadarban Órákat töltünk minden általunk vizsgált termék vagy szolgáltatás tesztelésével, így biztos lehetsz benne, hogy a legjobbat vásárolod meg.

1. Logitech Z407

Súly: 389g (szatellitek), 2,450g (sub)Méret: 7.87 x 3.70 x 3.35 in (szatellitek), 9.45 x 9.21 x 7.09 in (sub)Hajtóművek: Támogatott csatlakozási lehetőségek: 7 hüvelykes mélysugárzó, 2,5 hüvelykes teljes tartományú meghajtók: BluetoothAudio bemenetek: Bluetooth: Kimenetek: 1 x micro USB, 1 x 3,5 mm-es jack-csatlakozóKimenetek: 1 x micro USB, 1 x 3,5 mm-es jackKimenetek: 1 x micro USB, 1 x 3,5 mm-es jack: Kimenetek: mélynyomó kimenet

A Logitech Z407 nagyszerű értéket kínál egy megfizethető és vonzó csomagban. Ezek a minimalista, kapszula alakú hangszórók nagyszerű hangminőséget és tisztességes hangerőt biztosítanak, miközben vezeték nélküli csatlakoztathatóságot, két fizikai bemeneti lehetőséget és sokoldalú kialakítást kínálnak.

A kényelem érdekében egy vezeték nélkül csatlakoztatható vezérlőpuckkal is rendelkezik, így akár 20 méter távolságból is módosíthatja a hangerőt, fel/le tárcsázhatja a basszusteljesítményt, lejátszhatja/szüneteltetheti/megállíthatja az aktuális tartalmat, valamint előre vagy hátra léphet. Ezt a tárcsát elsőre kissé zavarónak találtuk a használatában, de ez egy ügyes kiegészítő, amely kényelmesebbé teszi a használatát.

Ez a mélynyomó a méretéhez képest meglepően erős, és megfelelő mennyiségű morajlást produkál az intenzív játék- és filmes pillanatokhoz. Ha úgy gondolja, hogy a számítógépes hangszórók elavulnak, ezek biztosan megváltoztatják a véleményét.

2. Kreatív Pebble Plus

A legjobb olcsó PC hangszórók

SPECIFIKÁCIÓK

Súly: 0,30kg bal, 0,34kg jobb, 1,05kg subMéret: 4,8 x 4,5 x 4,5 hüvelyk (szatellitek), 5,9 x 7,7 x 8 hüvelyk (sub)Meghajtók: 2 hüvelykes teljes tartományú hangszóró meghajtóTámogatott csatlakozási lehetőségek: nincsAudio bemenetek: Kimenetek: Nincs

+A többihez képest olcsó

+Minőségi hangzás az árához képest

+Egyedi megjelenés

-Csak 3,5 mm-es bemenet

-Nincs más csatlakoztathatóság, sem vezetékes, sem más módon

Nem kell egy vagyont költenie egy jó számítógépes hangszóróra. A költségvetés-tudatos fogyasztók számára a Creative Pebble Plus több mint elég jó a feladatra, akár hardcore játékos vagy filmfanatikus vagy. Ez a 2.1-es hangszórórendszer talán nem audiofil minőségű, de ahhoz képest, hogy mennyibe kerül, nagyszerű hangzást produkál. Valójában nehéz lenne jobb sztereó hangzást találni ebben az árkategóriában.

A Pebble Plus két, 45 fokos szögben elhelyezett távoli hangszóróból és egy lefelé irányuló mélysugárzóból áll, és jó magas, közép és mély hangokat biztosít. Nem csak ezt, de tesztjeink során azt is megállapítottuk, hogy nagyszerű munkát végez a torzítás minimalizálásában nagy hangerőn, ami nem gyakran fordul elő a kedvező árú hangszóróknál.

Itt is vannak kompromisszumok, ahogy az az olcsó perifériáknál várható, de ezek egyike sem olyan nagy, hogy elriasszon.Kétségtelenül ez a legjobb számítógépes hangszóró a szűkös költségvetésűek számára.

3. SteelSeries Arena 9

Prémium számítógépes hangszórók elképesztő térhatású hangzással

SPECIFIKÁCIÓK

Súly: 2,31 kg (első szatellitek), 5,65 kg (mélynyomó)Méret: 4,13 hüvelyk x 4,97 hüvelyk x 7,72 hüvelyk (első szatellitek), 9,25 hüvelyk x 9,41 hüvelyk x 12,8 hüvelyk (mélynyomó)Hajtóművek: 1,5 hüvelyk x 4,97 hüvelyk x 7,72 hüvelyk (első szatellitek), 9,25 hüvelyk x 9,41 hüvelyk x 12,8 hüvelyk (mélynyomó): (első szatellitek), 2,75 hüvelykes mélysugárzók, ¾ hüvelykes magas hangszórók (hátsó szatellitek), 2x 2,75 hüvelykes mélysugárzó, ¾ hüvelykes selyemkupolás magas hangszóró (középső szatellit), 6,4 hüvelykes lefelé irányuló mélysugárzó (mélysugárzó)Támogatott csatlakoztathatóság: Támogatott csatlakoztathatóság: 1: USB, Bluetooth, optikai, analóg 3,5 mm-es bemenetek: USB, Bluetooth, optikai, analóg 3,5 mm-es bemenetek: Kimenetek: USB, optikai, analóg 3,5 mmKimenetek: USB, optikai, analóg 3,5 mm: Optikai átmenő, Analóg 3,5mm

VÁSÁRLÁSI INDOKOK

+Teljes, szórakoztató és magával ragadó hangzás

+A térhatású hangzás epikus és magával ragadó

-RGB világítás lehetne kiterjedtebb

-Egy kis extra helyet igényel a beállításhoz

Semmi sem helyettesítheti a valódi térhatású hangzás élményét. A virtuális térhatású hangzás bekapcsolása egy pár fejhallgatóhoz vagy egy hangszórókészlethez csak megközelíti ezt a teljesen magával ragadó élményt. És nem sok olyan számítógépes hangszóró-készlet van, amely valódi 360 fokos hangzást biztosít.

Nos, a Steelseries ezt orvosolta zászlóshajó hangszórórendszerével, az Arena 9-cel. Hat különálló hangszóróból áll: két elülső szatellit, egy középső csatornás hangszóró, két hátsó szatellit és egy mélynyomó, ez az 5.1-es rendszer azonnal elrepíti Önt - ahogy minket is - kedvenc játékaiba és filmjeibe.

Úgy találjuk, hogy a játékok különösen életre kelnek az Arena 9-essel. A hangelemek fizikailag körbejárnak minket, amikor a karakterünk nézőpontját mozgatjuk. És a mélynyomónak köszönhetően érezzük a dübörgést, amikor robbanás történik. Még sztereóban hallgatva is részletes, tiszta és magával ragadó a hangzás.

Ha tehát azt fontolgatod, hogy beruházol a térhatású hangzásba, az Arena 9-nél jobbat nehezen találhatsz. Csak győződj meg róla, hogy van-e elég hely az asztalodon.

4. Razer Leviathan V2 Pro

A legjobb PC-s hangsáv, amely rengeteg hangot ad ki magából

SPECIFIKÁCIÓK

Súly: 5lbs (soundbar), 11.19lbs (sub)Méret: 600 x 113.7 x 90.1 mm (soundbar), 260 x 295 x 260 mm (sub)Hajtóművek: A hangszórók: A hangszóró a hangszóróhoz hasonlóan a hangszóróhoz hasonlóan a hangszóróhoz hasonlóan a hangszóróhoz hasonlóan a hangszóróhoz hasonlóan a hangszóróhoz hasonlóan a hangszóróhoz hasonlóan: Támogatott csatlakozási lehetőségek: 5x 2 hüvelykes teljes tartományú meghajtó, 1x 5,25 hüvelykes lefelé tüzelésű mélysugárzó: BluetoothAudio bemenetek: Bluetooth: Kimenetek: USBKimenetek: 3,5 mm

+Teljesítményes mélysugárzó sok dübörgéssel

+Nagyszerű hangképalkotás, széles hangszínpad

+Fülkövető mesterséges intelligencia

-A magas hangzás hiányzik

-A középtartomány zavaros lehet

A Razer Leviathan V2 Pro a bizonyíték arra, hogy helytakarékos beállítással is megúszható, mégis igazán magával ragadó élményt nyújt. Ez a soundbar-sub kombó fantasztikus hangmegoldás, ha 5.1-es hangszórórendszert szeretne az íróasztalára, de nem feltétlenül van elég hely egy ilyen beállításhoz.

A Razer zseniális terve itt nem csak az, hogy öt meghajtót tesz egyetlen - és viszonylag kompakt - soundbarba, hozzáad egy lefelé tüzelő mélysugárzót, és hagyja, hogy az egész elveszjen. Ez az ajánlat olyan átgondolt funkciókkal is rendelkezik, mint a fejkövető AI, a különböző hangmódok és a testreszabható RGB-világítás, amelyek mind hozzájárulnak a hangban való elmerüléshez. Ráadásul megfizethetőbb, mint gondolnád.

Nem tökéletes. A tesztelés során azt tapasztaltuk, hogy a magas hangzás hiányzik, a középhangok pedig néha kissé sárosan szóltak. Mindezekért azonban kárpótol az erőteljes basszus, amely szó szerint megrezegteti a kis szobát, a nagyszerű hangképzés és a meglepően széles hangszínpad. Egyértelműen az egyik kedvenc számítógépes hangszórónk 2023-ban.

5. SteelSeries Arena 3

A legjobb PC-s hangszórók játékosok számára a kis költségvetésből

SPECIFIKÁCIÓK

Súly: 1,04kg hangszórónkéntMéret: 4,57in x 5,98in x 7,95inHangszórók: 4,57in x 5,98in x 7,95in: Támogatott csatlakoztathatóság: 4 hüvelykes mélysugárzókTámogatott csatlakoztathatóság: Kimenetek: 2x analóg 3,5 mm, 3,5 mm PCKimenetek: 2 db 3,5 mm, 3,5 mm PC: Bluetooth, 3,5 mm-es analóg

+Teljes, szórakoztató és magával ragadó hangzás

+A térhatású hangzás epikus és magával ragadó

Megtekintés a Conrad Electronicnál

+Teljes, szórakoztató és magával ragadó hangzás

+A térhatású hangzás epikus és magával ragadó

+Teljes, szórakoztató és magával ragadó hangzás

+A térhatású hangzás epikus és magával ragadó

OKOK A VÁSÁRLÁS ELKERÜLÉSÉRE

-RGB világítás lehetne kiterjedtebb

-Egy kis extra helyet igényel a beállításhoz

A Steelseries Arena 3 a cég belépő szintű hangszórói. Mint ilyenek, a vállalat termékcsaládjának legjobban lecsupaszított tagjai. És bár nem kapja meg az Arena 9 hátsó szatellitjeit vagy az Arena 7 mélynyomóját, mégis minőségi hangzást, magával ragadó hangzásvilágot és belépőt kap a Steelseries új audiocsomagjába.

Ezeket a hangszórókat hallgatva úgy találtuk, hogy szilárd középtartományt és széles hangszínpadot biztosítanak. Természetesen a basszus nem megy túl mélyre, mivel ezek a kisebbik oldalon vannak, és a magas hangzás kissé fátyolos.

Azonban úgy találtuk, hogy a Steelseries Sonar Audio Suite-nak (Sonar Audio Suite) köszönhetően elég sokat tudtunk játszani a hangzással. Konkrétan egy parametrikus EQ áll rendelkezésre, amellyel a hangot messze finomhangolhatja, messze túl azon, amit a legtöbb játék- és számítógép-központú hangszóró lehetővé tesz. És ha több eszközzel rendelkezel, tudnod kell, hogy az Arena 3 két analóg bemenettel és egy többfunkciós gombbal rendelkezik, amellyel könnyedén válthatsz a kettő között.

6. Vigilant Audio SwitchOne

Nagyszerű számítógépes hangszórók, amelyek nagyszerűek a stúdiómunkához

SPECIFIKÁCIÓK

Súly: 6.6lbs/párMéret: 7.1 x 7.1 x 4.3 hüvelykDrivers: 7.1 x 7.1 x 4.3 hüvelyk: Támogatott csatlakoztathatóság: 4 hüvelykes teljes tartományú hangszórók: 4 hüvelykes teljes tartományú hangszórókTámogatott csatlakoztathatóság: BluetoothAudio bemenetek: A hangbemenetek: Bluetooth: Kimenetek: 3,5 mm, RCA, ¼ hüvelykKimenetek: 3,5 mm, RCA, ¼ hüvelyk: Fejhallgató

VÁSÁRLÁSI INDOKOK

+Nagyszerű, helyiséget betöltő hangzás

+Szilárd csatlakoztathatóság

+Elég kompakt bármilyen íróasztali beállításhoz

OKOK, HOGY ELKERÜLJE

-A stúdió Hifi kapcsoló finoman működik

-Hiányzó USB

Van néhány dolog, ami különlegessé teszi a Vigilant Audio SwitchOne-t. Kezdjük azzal, hogy erőteljes és helyiséget betöltő hangszórók, amelyek kiválóan szólnak annak ellenére, hogy csak két kisméretű könyvespolc hangszóró és nincs mélynyomó. És igen, még szub nélkül is lenyűgözőek.

A "The Switch" funkcióval is rendelkeznek, amely a SwitchOne-t a HiFi hangzású sztereó hangszóró beállításról egy laposabb, semlegesebb frekvenciaválaszú, stúdiómunkához tökéletes hangszóróra állítja át. A tesztelés során még keverésre is tudtuk használni ezeket a monitorokat. Természetesen a frekvenciaválaszok váltását a finom oldalon találtuk.

Mivel számítógépes használatra szánták őket, hiányoltuk az USB-csatlakozást, de minden más típusú csatlakozási lehetőséggel rendelkezik, amire szükség lehet, beleértve a Bluetooth-t is. Mindent egybevetve a Vigilant Audio SwitchOne fantasztikus választás, ha nincs szüksége USB-re, és megengedheti magának a kissé magasabb árcédulát.

7. Edifier MR4

A legjobb olcsó hangszórók tartalomkészítéshez

SPECIFIKÁCIÓK

Súly: 9,9 font hangszórónkéntMéret: 140 x 228 x 197,5 mm (5,5 x 9 x 7,7 hüvelyk) hangszórónkéntHangszórók: 1,5 x 2,5 mm (5,5 x 9 x 7,7 hüvelyk) hangszórónként: Támogatott csatlakozási lehetőségek: 1 hüvelykes magas hangszórók, 4 hüvelykes mélysugárzók: Csak analógAudio bemenetek: A hangbemenetek: 1: Kimenetek: RCA, TRS, 3,5 mm-es AuxKimenetek: RCA, TRS, 3,5 mm-es Aux: 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozó

VÁSÁRLÁSI INDOKOK

+Nagyon jó hangminőség

+Sokféle (analóg) bemenet

+Elérhető áron

OKOK, HOGY ELKERÜLJE

-Az alsó hangerő kissé hiányos

-EQ vezérlők és üzemmódok egy kicsit túl finomkodóak

-Csak analóg bemenetek

Amikor először hallottuk az Edifier MR4 stúdiómonitorokat, el voltunk ájulva, különösen az árcédulát figyelembe véve. Mindenesetre ezek többnyire fantasztikus hangzású hangszórók, amelyek elég közel állnak a semleges hangzáshoz ahhoz, hogy tartalomkészítésre használhassa őket, legyen szó akár egy podcast hangjának rögzítéséről vagy egy dal keveréséről.

Tekintettel erre az alacsony árra, kell lennie egy csapdának. És van is néhány. A legfontosabb, hogy az MR4 mélyhangjai nem voltak túl meggyőzőek, amikor normál hangerőn használtuk őket, és csak akkor töltötték ki őket, amikor felhangosították. Még ekkor sem fogod megkapni a mélyhangok dübörgését, amikor filmet nézel vagy játszol (és nincs sub out sem). És a több analóg bemenete remekül használható számítógéppel, audiointerfészekkel és külső eszközökkel, például telefonnal, de Bluetooth vagy USB nincs kéznél. Az MR4 stúdiómonitorok gyors meghallgatása, nem is beszélve az árcédulára vetett pillantásról, azonban ezeket az aggodalmakat gyorsan nem teszi tényezővé.

8. Fluance Ai41

A legjobb Bluetooth számítógépes hangszórók zenéhez

SPECIFIKÁCIÓK

Súly: 3,86kg balra, 3,37kg jobbraMéret: 7,6in x 6,5in x 10,9inHangszórók: 7,6in x 6,5in x 10,9in: Támogatott csatlakoztathatóság: 5 hüvelykes mélysugárzók, 1 hüvelykes selyemkupolás magas hangszórókTámogatott csatlakoztathatóság: Bluetooth, RCA/3.5mm, optikaiBemenetek: Bluetooth, RCA/3.5mm, optikaiBemenetek: Bluetooth, RCA/3.5mm, optikai: Kimenetek: RCA, optikaiKimenetek: RCA, optikai Subwoofer

VÁSÁRLÁSI INDOKOK

+Teljes, magas-középhangú hangzás

+Sokféle csatlakoztathatóság

OKOK, HOGY ELKERÜLJE

-Nincs USB vagy USB-C

-Nem elég hangerő nagy terekhez

A Fluance Ai41-nek egy nagy hibája van, hogy nem rendelkezik USB csatlakozási lehetőséggel. De ha ezt meg tudja kerülni - elvégre van Bluetooth, RCA és optikai bemenet -, akkor nehéz lesz olyan powered könyvespolc hangszórót találnia, amely olyan jól szól, mint ezek.

Meglepődtünk a tesztelés során, hogy milyen jól szólnak. A basszus különösen mély ezeknél a portolt hangszóróknál. Majdnem annyira, hogy már nem is hiányzik a mélynyomó. A magas-középhangok pedig csak enyhén vannak felerősítve, így a hangminőség világos, mégis gazdag.

Bár úgy találtuk, hogy egy kicsit több helyet foglalnak az asztalon, mint szeretnénk, még mindig jó szívvel ajánljuk őket. Persze, ha szokatlanul szűkös íróasztallal rendelkezik, vagy a költségvetésből él, akkor lehet, hogy máshol kell keresgélnie. De ezek az egy hüvelykes selyemkupolás magas hangszórók és az öt hüvelykes mélysugárzók valóban pompásan szólnak, amikor felhangosítja őket.

9. Edifier G2000

Mini PC-s hangszórók, amelyek a súlyuk felett ütnek

SPECIFIKÁCIÓK

Súly: 1.54lb hangszórónkéntMéret: 106 x 105 x 130 mm (hangszórónként)Hangszórók: 2x ¾ hüvelykes mélysugárzóTámogatott csatlakozási lehetőségek: BluetoothAudio bemenetek: 1: Kimenetek: Bluetooth, USB hangkártya, 3,5 mmKimenetek: Bluetooth, USB hangkártya, 3,5 mm Kimenetek: Sub out

VÁSÁRLÁSI INDOKOK

+Sokféle csatlakozási lehetőség

+Teljes hangzás a méretéhez képest

+Sub out és LED világítás extraként

OKOK A VÁSÁRLÁS ELKERÜLÉSÉRE

-A hangképzés gyakorlatilag nem létezik

-A magas hangzás nem túl részletes

Az Edifier G2000 lehet, hogy a legkisebb számítógépes hangszórók között van, de ne hagyja, hogy ez a kis helyigény megtévessze. Az Edifier e népszerű ajánlatai hangzás szempontjából erősebbek, mint amilyennek látszanak, és a csatlakoztathatóság terén is a súlyuk felett teljesítenek.

Lehet, hogy nem úgy néznek ki, de úgy találtuk, hogy a G2000 teljes, gazdag hangzást biztosít, meglehetősen kiegyensúlyozott középtartományokkal és tiszta magas hangzással. És bár a hangképzés terén nem olyan nagyszerűek, széles hangszínpadot kell biztosítaniuk, amíg elég messze vannak egymástól. Azt is értékeljük, hogy nem csak USB-n és 3,5 mm-en keresztül, hanem Bluetooth-on keresztül is csatlakozhat hozzájuk.

Egyesek talán azzal érvelnek, hogy ezeknek olcsóbbnak kellene lenniük, mint amennyibe kerülnek, de úgy gondoljuk, hogy itt nagyszerű értéket kap. Tökéletes kompakt számítógépes hangszórókat kap a kis berendezéséhez anélkül, hogy kompromisszumot kötne a hangminőségben, ami elég nagyszerű. Ha hozzáadjuk az RGB-világítást és az egyedi megjelenést, akkor ez a teljes csomag.

10. Creative Labs T100 hangszórók

Egy másik kedvező árú lehetőség, amely ideális kisebb asztalokhoz

SPECIFIKÁCIÓK

Súly: 1,0 kg balra, 1,0 kg jobbraMéret: 8,2 x 3,7 x 5,1 hüvelykHangszórók: 2 x 2,75″ Full-Range DriverTámogatott csatlakozási lehetőségek: Bluetooth-kapcsolat akár 10 méterigAudio bemenetek: A hangbemenetek: A hangbemenetek a következőek: 1: Kimenetek: 3,5 mm, USB FLAC, optikai bemenet, AUX-bemenetKimenetek: 3,5 mm, USB FLAC, optikai bemenet, AUX-bemenet: Optikai kimenet

VÁSÁRLÁSI INDOKOK

+Kompakt kialakítás

+Jó hangminőség a méretéhez képest

+Bluetooth 5.0

KERÜLENDŐ OKOK

-Nem fog lenyűgözni a teljesítményével

-Korlátozott portok a listán szereplő többi lehetőséghez képest

A Creative T100 bebizonyítja, hogy nem kell sok hely vagy sok pénz a nagyszerű hangzáshoz. Ez a sztereó beállítás talán nem fog dübörgő basszusokkal vagy térhatású hangzással elkápráztatni, de mi még így is nagyszerű hangzásúnak találtuk. Ez lenyűgöző a kompakt kialakítást és a megfizethető árat tekintve. Amíg nem igazán keres mélyen magával ragadó élményt, addig kiválóan alkalmas zenehallgatásra, filmnézésre és akár játékra is.

Ráadásul számos csatlakozási lehetőséget kínál. Míg sok könyvespolcos hangszóró csak néhány ilyenre korlátozódik, a Creative ezen ajánlata sokféle lehetőséget kínál. Kapsz vezeték nélküli Bluetooth 5.0-t, 3,5 mm-es AUX-bemenetet, optikai hangot és USB FLAC-ot. Ritkán találsz minden lehetőséget egy számítógépes hangszórócsomagban. Ha a legjobb számítógépes hangszórókat keresed a pénztárcabarát felhasználók számára, akkor ezzel nem tévedhetsz.