, 2023/5/9

Ha a videó még nem fontos része a tartalommarketing stratégiádnak, akkor jó eséllyel hamarosan az lesz. A webes tartalom a videó felé fordul, akár tetszik a SEO-knak és a tartalommarketingeseknek, akár nem. Az invideo szerint az online videók teszik ki a fogyasztói internetforgalom több mint 82%-át, és az emberek 79%-a állítja, hogy egy videó megtekintése győzte meg őket egy szoftver megvásárlásáról vagy letöltéséről.

A 12 legjobb videószerkesztő szoftver kezdőknek 2023

Nem vagy szakértő? Nem tudod, hogyan kell videókat szerkeszteni, nincs videostúdiód, vagy nincs jóhiszemű videós szakembered, aki felvenné és megvágná a funkciókat? Semmi gond! A mai blog célja, hogy megmutassuk, hogy a megfelelő videószerkesztő szoftverrel te is tudsz elegáns, professzionális videótartalmakat gyártani - függetlenül a tapasztalattól -, és tartalmi stratégiádat az élvonalban tarthatod.

A legjobb videószerkesztő szoftverek kezdőknek 2023-ban

1. Apple iMovie

Oké - tehát azoknak, akik PC-vel dolgoznak, ez nem igazán fog érvényesülni; de vétek lenne kihagyni a listáról. Ha egyszerűségre és eleganciára vágysz, az Apple iMovie-nál nem találsz jobbat. Az iMovie tíz, magas színvonalú szűrője az egyik legklasszikusabb a videoszerkesztés terén; ha pedig iPhone-oddal forgatsz, vagy iPadeden szerkesztettél egy projektet, az AirDrop segítségével vezeték nélkül és zökkenőmentesen átviheted a projektet a Macedre.

Az iMovie egyik legkedveltebb funkciója a zöld képernyő vagy "chroma-key" eszköz, amellyel egy pillanat alatt egzotikus helyszínekre - mondjuk Hawaiira - helyezheted el a karaktereket. Szeretné a jelenetet a "Somewhere Over the Rainbow"-val aláfesteni? Az iMovie közvetlenül kapcsolódik az iTunes és a GarageBand programhoz, így könnyedén alkalmazhat egyéni zeneszámokat és hangokat. Amikor a filmed végre készen áll, engedd ki a természetbe az iMessage, a Facebook, a YouTube vagy az iMovie tömören kapcsolódó platformjai közül bármelyik segítségével.

Kiemelkedő funkciók: Zökkenőmentes Apple termékintegráció; zöld képernyő; hang és közösségi platformok integrációja.

Árképzés: Ingyenes egy Mac megvásárlásával

Ingyenes letöltés: Növelje játékát az ingyenes, minden sztárra kiterjedő online hirdetési játékkönyvünkkel.

2. Lumen5

A Lumen5 olyan eszközként forgalmazza magát, amely a blogbejegyzéseket közösségi promókká alakítja. Bár a folyamat nem tökéletes, és valószínűleg némi bütykölést kell végezned, hogy a blogod tartalma úgy nézzen ki, ahogyan szeretnéd, a videókészítés többi része gyerekjáték. Csak finomítson néhány szöveget, amely a blogbejegyzést feldobja; húzzon és dobjon be néhány gifet, képernyőmentést vagy videoklipet; adjon hozzá egy kis zenét; és máris elkészül a Facebookra és a Twitterre szánt, magával ragadó közösségi videó.

Kiemelkedő jellemzők: Húzás-eltávolítás felület: Blogból közösségi promó létrehozás; drag-and-drop felület.

Árképzés: Az ingyenes verzióval annyi 720p-s videót készíthet, amennyit csak akar. A vízjel eltávolítása havi 11 $-ért, vagy frissítés 1080p-re havi 59 $-ért.

3. Animaker

Az Animaker saját online videószerkesztővel rendelkezik, amellyel bárki könnyedén készíthet videókat saját videóiból, fotóiból, szövegéből és hanganyagából. Abszolút nem szükséges videószerkesztési tapasztalat. Ez egy könnyű alkalmazás, amely a webböngészőben működik, így nincs bonyolult idővonal, rétegek vagy bonyolultság. Csak egy intuitív drag-and-drop élményt nyújt a történetek elmeséléséhez.

Animaker online videószerkesztő

Kiemelkedő funkciók: Könnyű alkalmazás bonyolult idővonal nélkül, egyszerű drag-and-drop lehetőség valós idejű együttműködéssel.

Árképzés: $49/évig terjedő ár: 10 $/évtől kezdődik, és 49 $/évig terjed.

4. Nero Video

A legjobb videószerkesztő szoftver kezdőknek - nero video

A Nero Video az egyik legolcsóbb lehetőség (49,99 $), de megállja a helyét ezen a listán - jól felszerelt sok olyan trükkel és effekttel, amelyeket más, a videószerkesztés elsőségéért versengő termékek között talál, és ami a kezdőknek szánt szoftvereket illeti, ennél rosszabbat biztosan találhat. Ha azonban pénzt akar költeni arra, hogy megtanulja, hogyan kell videókat szerkeszteni, akkor talán jobb, ha inkább távol marad. A Nero egyszerűen nem rendelkezik az itt felsorolt többi termék sebességével és funkcionalitásával, és ha az értékét az ára adja, akkor az 50 dollár még mindig nem túl olcsó.

Kiemelkedő jellemzők: Alacsony ár

Árképzés: $39,95 egyszeri befizetés

5. Corel VideoStudio

A Corel VideoStudio rendelkezik a listán szereplő többi csúcskategóriás termék összes jellemzőjével, beleértve a 360 fokos VR- és 4k-támogatást, de emellett az a kitüntetés is megilleti, hogy ez az első olyan fogyasztói videoszerkesztő szoftver, amely mozgáskövetést kínál - ami, ha még nem ismernéd, egy olyan funkció, amely lehetővé teszi, hogy a vágás során bizonyos objektumokat kövess (ha például egy nyilat akarsz az egyik szereplődre irányítani, elmosni az arcát, vagy egy vicces kalapot adni neki). A listán szereplő termékek többsége rendelkezik mozgáskövetéssel, de a VideoStudio még mindig az egyik legjobb mozgáskövető rendszerrel büszkélkedhet.

A VideoStudio egyik kifogásolható tulajdonsága a sebessége, amely jelentősen elmarad a listán szereplő gyorsabb rendszerek, például a CyberLink PowerDirector és a Pinnacle Studio mögött. Mégis: egyszeri 99,99 dollárért? Ennél sokkal rosszabbat is kaphat.

Kiemelkedő jellemzők: Mozgáskövetés

Árképzés: $99,99 egyszeri kifizetés

6. Filmora a Wondershare-tól

legjobb videószerkesztő szoftver kezdőknek - Filmora

Ha videoszerkesztő szoftverről van szó, a Filmora körülbelül olyan sokoldalú, mint amennyire csak lehet. A Filmora a Wondershare standard, egyszerű, kiváló minőségű videoszerkesztő kínálata; de a Wondershare kínál FilmoraGo (mobil szerkesztéshez) és Filmora Scrn (képernyőfelvételhez és szerkesztéshez) is. A design intuitív és könnyen kezelhető, és tele van szűrőkkel, overlay-ekkel, mozgáselemekkel, átmenetekkel és egy kis válogatott jogdíjmentes zenével. Íme még néhány "alap" a Filmora által kínáltak közül:

legjobb videószerkesztő szoftver kezdőknek - Filmora

A 4k és a gif-támogatás ma már a legtöbb videószerkesztő termék alapfunkciói, de egy dolgot a Filmora különösen jól csinál: a címeket. A címkészítő eszközök trendik a videószoftverekben, és bár a Filmora nem rendelkezik olyan funkcionalitással, mint mondjuk egy Apple Final Cut Pro X, amely képes 3D-s címeket helyezni a videók fölé és három tengelyen forgatni őket, mégis van néhány pofás címkészítő funkciója ahhoz képest, hogy mennyi pénzt költesz rá.

Egy másik Filmora funkció, amelyet a videoszerkesztésben kezdők vonzónak találnak majd, az "Egyszerű mód", amely lehetővé teszi, hogy szórakoztató, csiszolt szerkesztéseket hozzon létre pusztán a klipek húzásával és eldobásával, a téma kiválasztásával és a zene kiválasztásával (hogyan használjon zenét a marketingben itt).

Kiemelkedő funkciók: "Könnyű mód": Címkészítő eszköz; mobil- és képernyőszerkesztés; "Easy Mode".

Árképzés: $68,98-tól kezdődik az élethosszig tartó licenc.

7. CyberLink PowerDirector

A legjobb videószerkesztő szoftver kezdőknek CyberLink

Szóval - korábban kicsit megnyújtottuk a "szoftver" jelentését; most a "kezdő" jelentését fogjuk megnyújtani. A CyberLink PowerDirector azért került fel erre a listára, mert a kezelőfelülete végeredményben eléggé egyszerű. Irány a termékoldal, fuss végig a bemutatóprogramokon, és máris rendben leszel. A kezelőfelületen belül azonban zavarba ejtően sok lehetőség és effekt van. Ha nem vagy hajlandó időt áldozni arra, hogy mindegyiket megtanuld, akkor ez egy kicsit túlterhelő lehet.

A legjobb videószerkesztő szoftver kezdőknek - cyberlink

Ne ijedj meg a CyberLink extra funkcióitól; csak óvakodj az elkötelezettségi szintedtől!

A renderelés szempontjából a PowerDirector az egyik leggyorsabb videoszerkesztő rendszernek számít. Emellett következetesen az innovatív és élvonalbeli szférában tevékenykedik. A PowerDirector élen járt a 4k-ra való átállásban, és ma már az egyik első olyan rendszer, amely támogatja a 360 fokos virtuális valóság felvételeket.

Ár: azt kapja, amiért fizet! 79,99 dollárért korlátlan hozzáférést kap az egyik legképzettebb videoszerkesztő szoftverhez.

Kiemelkedő jellemzők: Villámgyors renderelés; átfogó effektkészlet.

Árképzés: Egyszeri fizetés: 79,99 $

8. InVideo

a legjobb videószerkesztő szoftver kezdőknek - invideo

Az InVideo-t az különbözteti meg a többitől, hogy teljesen a felhőben van elhelyezve. Soha nem kell letöltenie a szoftvert, és nem kell aggódnia, hogy elveszíti a fejlődését. Teljesen böngészőalapú, és a szerkesztő jól tartja magát még azután is, hogy feltöltötték átmenetekkel, matricákkal, keretekkel és egyéb trükkökkel és funkciókkal.

A szerkesztő egyaránt alkalmas kezdőknek és haladóknak, hiszen a kezdők a platformon található több mint 4000 sablon bármelyikének használatával előnyt szerezhetnek, a haladók pedig a nulláról kezdhetik a munkát. A 8Mn+ iStock katalógus is segít feldobni az alkotásokat.

Egyedülálló módon az InVideo nem tartalmaz vízjelet a videókon, még akkor sem, ha az ingyenes csomagot használod. Ha kezdő vagy, és nem szeretnél egy rakás pénzt költeni szoftverre, az InVideo egy nagyszerű választás!

Kiemelkedő jellemzők: Vízjel nélkül, 4000+ sablon, és 8Mn+ iStock kép és videó.

Árak: 15 $/hó az üzleti csomagért, és 30 $/hó a korlátlan csomagért.

9. Adobe Premiere Elements

a legjobb videószerkesztő szoftver kezdőknek - adobe premier elements

A Premiere Elements leginkább azért került fel a listára, mert már jó ideje iparági vezető szerepet tölt be a videoszerkesztésben. A 79,99 dollár pedig nem kirívó, de azt mondjuk, hogy ezen az áron leginkább a névért fizetsz. A Premiere Elements megjelenése óta eltelt idő alatt túl sok más termék előzte meg sebességben és képességekben ahhoz, hogy a termés krémje közé sorolhassuk. Ez azonban nem von le semmit a Premiere Elements használhatóságából - különösen a kezdők számára.

A Guided Edits funkció különösen vonzóvá teszi az Adobe Premiere-t a kezdők számára, mivel lehetővé teszi számukra, hogy a gyors szerkesztéseket és a haladó projekteket is a szoftver jelentős támogatásával végezzék el.

A legjobb videószerkesztő szoftver kezdőknek Adobe 2

Ha nem teljesen biztos benne, hogy mit csinál, ne aludjon a Guided Edits funkciót!

Így bár a Premiere Elements elmarad a versenytársaktól a sebesség, a 3D-szerkesztés, a többkamerás vágás és néhány más fejlett funkció tekintetében, még mindig remek választás a kezdőknek, akik átfogó effektkészletet és némi útmutatást keresnek a megvalósításukhoz.

Kiemelkedő jellemzők: Egyszerű kezelőfelület

Árképzés: $79,99 egyszeri befizetés

10. Pinnacle Studio

A legjobb videószerkesztő szoftver kezdőknek Pinnacle

A Corel termékcsalád felső határán a Pinnacle Studio áll - amely 129,95 dollárral (ennyit kell fizetni a 360 fokos és 4k-s tartalmak szerkesztéséhez az "Ultimate" verzióval) több mint kétszer annyiba kerül, mint a VideoStudio. Mit kap a plusz pénzért? Nos, a Pinnacle nem csak, hogy készségesen fel van szerelve minden olyan funkcióval, amit egy felső kategóriás terméktől elvárhat - mozgáskövetés, 360 fokos VR-támogatás, 4k támogatás, többkamerás stb. -, de nehezen találna gyorsabb terméket a piacon a renderelés tekintetében.

Minden funkciója ellenére a Pinnacle kezelőfelülete még mindig olyan felhasználóbarát és intuitív, mint bármi más ezen a listán. Ha tehát szüksége van a sebességre, és nem bánja, ha ezért néhány dollárral többet kell fizetnie, a Pinnacle lehet, hogy az Ön számára a megfelelő termék.

Kiemelkedő jellemzők: Teljes körű funkciók és támogatás.

Árképzés: Egyszeri 129,95 $

11. Adobe Premiere Pro

A legjobb videószerkesztő szoftver kezdőknek Adobe

Gyakorlatilag páratlan funkciókészletével, 360 VR és 4k támogatásával, valamint az újonnan bevezetett lehetőséggel az eszközök tárolására, rendszerezésére és online megosztására egy csapattal, az Adobe Premiere Pro talán a legteljesebb videoszerkesztő szoftver. Íme egy nemrégiben készült promóvideó az ingyenes AdWords-fiókszerkesztési útmutatónkhoz, amelyet a Premiere Pro segítségével vágtunk.

A Premiere Pro eszközei közül az egyik legszemkápráztatóbb a Lumetri Color eszköz, amely a Photoshopéval egyenértékű színbeállítást és -manipulációt kínál. A többkamerás funkció szintén nyerő - míg a legtöbb rendszer korlátozott számú kameraszöggel való munkát tesz lehetővé, a Premiere Pro legújabb iterációja korlátlan számú kameraszöget tesz lehetővé.

Ha ehhez hozzáadjuk a rengeteg címadási lehetőséget, a könnyen csatlakoztatható kiegészítő alkalmazásokat (például a Photoshopot és az After Effects-t), valamint a rugalmas, könnyen kezelhető kezelőfelületet, a Premiere Pro nem maradhat ki a sorból.

Kiemelkedő funkciók: Több kamera és színezési lehetőségek; címkészítő eszköz; könnyű integráció az Adobe termékekkel; egyszerű kezelőfelület.

Árak: 19,99 $/hó

12. Apple Final Cut Pro X

a legjobb videoszerkesztő szoftver kezdőknek - final cut pro

A leghaladóbb, legkevésbé pénzügyileg óvatos kezdők számára ott van az Apple Final Cut Pro X. A 299,99 dollár talán egy kicsit borsos egy olyan termékért, amelyet talán nehezen értesz meg; de azok számára, akik közületek szeretik a kihívásokat, és akik valamilyen szintű profizmusra törekszenek a videoszerkesztésben, miért ne vágnának bele? Az Apple minden eddiginél fájdalommentesebbé tette az iMovie-ról a Final Cut Pro-ra való átállást - így ha Ön az a fajta fickó vagy lány, aki élvezi az Apple termékeit, és az iMovie-val a mesteri szintig dolgozott, akkor talán itt az ideje, hogy a Final Cut Pro-ra költsön. A teljesítmény még mindig ijesztő, a kezelőfelület azonban már jóval kevésbé.