Mit kell tudni a domainnevekről?

Az internetre kapcsolódó összes számítógép rendelkezik egy 4×3 számjegyből álló műszaki azonosítóval, az úgynevezett IP-címmel, melynek segítségével a hálózatra csatlakozó gépek azonosítják egymást. A mindennapi felhasználók számára a hosszú számsorok megjegyzése nem könnyű, így ezek helyettesítésére találták ki a domainnevek rendszerét. Így jöttek létre a www. _ _ _ .hu és hasonló formátumú domainnevek, melyek megkönnyítik a tájékozódást az interneten.

A megszerzett domainnév (forma: https://bpcomp.hu ) az Ön saját tulajdona lesz, hasonlóan egy autóhoz vagy lakáshoz. Kizárólag Ön tudja átadni másnak, és nem vehetik el Öntől. Ráadásul a neve mellé automatikusan választhat majd egyedi e-mail címet is (forma: mail@bpcomp.hu ),melyet ugyancsak egyedül Ön használhat, és akár örökre az Öné lehet, amíg át nem adja a domainnevet

A domainnév segítségével Ön és vállalata hatékonyabban jelenhet meg a virtuális világban, így növelheti márkáinak vagy cégnevének ismertségét. Ügyfelei könnyebben megjegyzik cégének vagy termékeinek, szolgáltatásainak a nevét, hiszen naponta találkozhatnak az Ön egyedi internetes vagy céges e-mail címével.

Kinek ajánljuk a domainnév-szolgáltatást?

Azon intézményeknek, vállalatoknak, melyek számára fontos a könnyen azonosítható, professzionális megjelenés az interneten, különösen abban az esetben,

 • ha Ön most indítja vállalkozását, és azonnal professzionális módon szeretne megjelenni az interneten is;
 • ha cégének neve még nincsen regisztrálva, és nem szeretné, hogy a konkurencia regisztrálja azt Ön előtt;
 • ha cége most indít honlapot, mivel versenyelőnyre tehet szert, ha az elejétől fogva saját névvel jelenjen meg;
 • ha cégének jelenlegi honlapja, melyet a mostani szolgáltatójától kapott, csak nehezen megjegyezhető helyen érhető el;
 • ha van olyan főbb terméke, melyet még nem jegyeztetett be;ha cége még mindig a mindenki által használt, közismert tömeges e-mail címvégződéseket használja.

Melyek a szolgáltatás igénybevételével járó előnyök?

 • Ön és cége hatékonyabban jelenhet meg a virtuális világban is, így növelheti márkáinak vagy cégnevének ismertségét.
 • A domainnév lehetővé teszi, hogy látogatóit egy vagy több (meglévő vagy épp készülő) honlapjára irányítsa.
 • A saját domainnév alatt kialakított egyedi e-mail címek minden üzleti levelezésben egységes megjelenéssel reklámozzák az Ön vállalatát.
 • A kívánt domainneveket bármikor – akár működő honlap nélkül is – szabadon regisztrálhatja, hogy ne foglalják le Ön előtt.
 • Ön egyaránt regisztráltathat magyar (*.hu), európai uniós (*eu) és nemzetközi kiterjesztésű (*.com; *.org; * .biz; *.net; *.info) domainneveket.
 • Ön a választott domainnevet DNS 1 és DNS 2 szolgáltatásunk igénybevételével és anélkül is regisztrálhatja, illetve áthozhatja.