Bár nem lehetetlen a felnőtt fogszabályozás elvégzése, tehát azoknak, akik már elhalasztották a gyermeki éveik alatti szabályozást sem késő, azért ha lehet, ne ez legyen a cél.
A gyermek fogszabályozás sokkal egyszerűbb, kevésbé fájdalmas és sokkal gyorsabban eredményes lehet, mint a felnőtt fogszabályozás, így ez egy olyan dolog, amiben fokozottan értelmetlen kivárni.
A gyermeki csontozat még könnyedén alakítható, hiszen folyamatos növekedésben és változásban van, nincs még megkeményedve, nem rideg. Valójában az alakítás itt nem is a legjobb kifejezés, inkább azt mondanám, hogy helyes irányba kell csak terelni a fogazatot a növekedés alatt, ami nem olyan nehéz feladat.
Ezzel szemben a felnőtt fogszabályozás a már megkeményedett, magától nem igazán alakuló csontozatra akarja rákényszeríteni az akaratunkat, ami igen kellemetlen és hosszadalmas folyamat lehet.
Ráadásul fenn áll a veszélye, hogy a késői fogszabályzás következtében a kusza fogazat okozta problémák már kialakultak, hiszen nem előztük meg őket.
Ezek miatt a tények miatt kérek minden szülőt, amennyiben szükséges döntsön a gyermek fogszabályozás mellett, ennyit meg kell tennünk az egészségükért.