kerámia

A konyhába lévő edények között mindenki megtalálhatja az éppen főzni vagy sütni kívánt ételhez megfelelő példányt. Nem minden háziasszony használja az összes fazekat vagy lábast, mivel jellemzően mindig több edény van készleten a kelleténél. A kerámia bevonatos edények azonban mindegyik között a legnépszerűbbek, hiszen hatékony és modern kialakításuk révén, gyerekjáték bennük a főzés és sütés. A kemény, karcálló kerámia azon kívül, hogy nem sérül meg, az alumínium edénymagnak köszönhetően, egyenletes melegszik.

Így minden étel azonos idő alatt fő és sül meg bennük. A kerámia bevonatos edények másik nagy előnye a gazdaságosság. Ugyanis használatukhoz nincs szükség sem olajra, sem zsírra, vagyis nem ragad le az étel bennük. Ellenkezőleg! Húsok, zöldségek saját nedvüket kieresztve biztosítják a főzőközeget, így nem kell költeni az étolajra sem. A saját lében megfőtt ételek sokkal ízletesebbek. A kerámia bevonatos edények, nemcsak rendkívül praktikusak, de a markolat vagy nyél még kiváló ergonómiával is rendelkeznek.